ГоловнаПолітика

Опозиція: за розстріл людей відповідають Янукович і Захарченко

Партії вимагають вивести силовиків із Києва

Опозиція: за розстріл людей відповідають Янукович і Захарченко
Фото: Макс Левин

Партії "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" покладають відповідальність за розстріл людей на вулиці Грушевського на президента Віктора Януковича і міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Про це йдеться в заяві партій.

"Каральні органи перейшли кордон. Убивство мирних пікетників - це наслідок безкарності виконавців злочинів і ескалації терору... Чотири вогнепальні поранення в голову і шию в одного з убитих - це не самооборона, а умисний розстріл мирних громадян. Безпосередню відповідальність за цей акт терору диктатури проти громадян несе особисто міністр внутрішніх справ - кривавий убивця Захарченко", - сказано в ній.

"Тільки негайне виведення з Києва спецпідрозділів МВС і внутрішніх військ, відставка міністра Захарченка, на руках яких кров українських громадян, і бригад кримінальників-тітушків, які тероризують мешканців міста, може зупинити переростання конфлікту в смертоносну фазу", - додають у партії.

"Усе, що відбуватиметься зараз у країні, життя і безпека кожного громадянина, і смерть протестувальника - це особиста відповідальність Віктора Януковича, який протягом двох місяців ігнорував справедливі вимоги мирного протесту і своїми зусиллями переводить його в гарячу фазу. Тільки безумовне і негайне виконання всіх вимог народу є гарантією повернення ситуації в країні в мирне русло", - підсумовують політсили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram