ГоловнаПолітика

Луганська облрада просить Януковича ввести в Києві надзвичайний стан

Депутати попереджають про загрозу громадянської війни

Луганська облрада просить Януковича ввести в Києві надзвичайний стан
Фото: vk.com/eansu

Депутати Луганської обласної ради на пленарному засіданні 21 січня ухвалили заяву з проханням до президента Віктора Януковича "вжити жорстких заходів для наведення порядку і відновлення законності, аж до введення в Києві надзвичайного стану".

Заява депутатів є на сайті облради.

"Звертаємося до президента України як гаранта Конституції з проханням ужити жорстких заходів для наведення порядку і відновлення законності, аж до введення в Києві надзвичайного стану", - сказано в ньому.

На думку депутатів, "останній шанс уберегти Україну від громадянської війни" - усім політичним силам відгукнутися на заклик президента і сісти за стіл переговорів, щоб урегулювати кризу в країні без жертв і кровопролиття.

Нагадаємо, відповідно до закону, надзвичайний стан - особливий режим, який можуть увести в Україні або в окремих її місцевостях, зокрема, в разі насильницької спроби захопити державну владу чи змінити конституційний лад. Режим НС передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню та органам місцевого самоврядування повноважень обмежувати конституційні права і свободи людини.

Режим НП в Україні можуть увести указом президента після затвердження документа депутатами Верховної Ради. У разі потреби невідкладних заходів для порятунку населення або недопущення загибелі людей НС можуть увести без попередження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram