ГоловнаПолітика

Пшонка закликав опозицію відкликати мітингувальників

Генпрокурор назвав події у Києві "злочином проти держави»

Пшонка закликав опозицію відкликати мітингувальників
Фото: http://ria.ru/

Генеральний прокурор Віктор Пшонка назвав протистояння радикально налаштованих демонстрантів у Києві та правоохоронців злочином проти держави.

Про це йдеться у заяві Пшонки, поширеній Генеральною прокуратурою.

"Необхідно негайно припинити масові заворушення, що супроводжуються насильством, підпалами, погромами і в основі своїй несуть загрозу національній безпеці України. Це не просто хуліганство. Це злочин проти держави», - йдеться у заяві Пшонки.

Він також звернувся до лідерів опозиції: "Відкличте своїх прихильників з вулиці Грушевського, поясніть про неприпустимість вчинення масових заворушень».

«Закон і Конституція - це основа демократичної держави, і не можна ані Закону, ані державі розмовляти мовою ультиматумів, каменів та "коктейлів Молотова". А саме це ми сьогодні маємо. Організатори та учасники масових заворушень роблять спроби нівелювати державні засади, здійснюючи погроми і підпали", - наголошується у заяві.

Нагадаємо, що в центрі Києва на вулиці Грушевського вже більше доби тривають сутички протестувальників з міліціонерами, які перекрили вулицю і не пропустили демонстрантів до будівлі Верховної Ради вдень 19 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram