ГоловнаПолітика

"УДАР": міліція цілеспрямовано стріляє у голови демонстрантів

Чотырьом людям видалили око, заявив Олексій Давиденко.

"УДАР": міліція цілеспрямовано стріляє у голови демонстрантів
Резиновые пули, примененные милицией на Грушевского
Фото: twitter.com/Dbnmjr

Міліція цілеспрямовано вночі стріляла в голови людей під час протистоянь на вулиці Грушевського, заявив депутат від фракції "УДАР" у Київраді Олексій Давиденко.

Про це повідомляє сайт партії.

"Про це свідчать травми, з якими привозили людей у лікарні Києва. Переважна більшість травм припадає на шию і голову. Станом на сьогоднішній ранок в Олександрівську лікарню Києва у відділення ЛОР іта офтальмологічне надійшло понад 20 постраждалих, з яких 17 - з травмами очей. Чотирьом людям видалили око або навіть очі. Це свідчить про те, що міліція не тільки порушила закон, а й навмисно стріляла в голови та обличчя", - розповів Олексій Давиденко.

"УДАР" вимагає від представників Комітету з охорони здоров'я Верховної Ради разом із журналістами та міжнародними організаціями публічно відвідати офтальмологічне відділення Олександрівської лікарні і зафіксувати, що міліція не просто незаконно застосувала силу, а ставила за мету покалічити людей.

"Хочемо нагадати міністрові Захарченку, що злочини проти людяності не мають терміну давності для Гаазького трибуналу. І за ці злочини доведеться відповідати за нормами міжнародного права", - підкреслив Давиденко.

Варто зазначити, що в законодавстві є пряма заборона на стрілянину гумовими кулями вище нижньої частини ніг.

"Патрони з гумовою кулею ударної непроникаючої дії "Волна-р" відстрілюються за допомогою спеціального карабіна на відстані не ближче 40 метрів від людини і тільки по нижній частині ніг", - сказано в пункті 19 Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram