ГоловнаПолітика

В ЄС подумають про введення санкцій проти української влади

Більдт назвав події на Грушевського наслідками "репресивних" законів

В ЄС подумають про введення санкцій проти української влади
Фото: sverigesradio.se

Глава МЗС Швеції Карл Більдт не виключає санкцій Європейського Союзу проти української влади, але це залежатиме від розвитку подій.

"Я б не виключав цього, але я б не ставив це у сьогоднішній порядок денний. Але подивимося, що станеться", - заявив Більдт перед засіданням Ради міністрів закордонних справ країн ЄС, відповідаючи на питання про можливість застосування санкцій до української влади, передає "РБК-Україна".

При цьому він зазначив, що ЄС має відреагувати на ухвалені в Україні 16 січня 2014 "репресивні" закони.

"Дуже важливо, що ми відреагували твердо проти пакету "репресивних" законів, які були ухвалені у четвер в Києві. Це найбільш жорсткий пакет репресивних законів, який було ухвалено європейським парламентом протягом десятиліть. І я думаю те, що відбулося вчора, було наслідком цього пакету законів", - заявив глава МЗС Швеції.

Також він заявив, що "безумовно, ці "репресивні"закони змінюють все з Україною".

"Як я розумію, сьогодні будуть дискусії між опозицією і режимом, але чи приведуть вони до чогось, я не знаю. Але, безумовно, ми повинні відреагувати на цей пакет законів", - додав Більдт.

Крім того, міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг стурбований повідомленнями про насильницькі сутички в Києві.

«З тривогою стежу за повідомленнями про насильницькі сутички в Україні. Насильство не є відповіддю», - написав Хейг у себе в мікроблозі в Twitter, передають «Коментарі».

Зазначимо, на вулиці Грушевського другу добу триває протистояння радикально налаштованих молодих людей і силовиків. Зокрема, міліція не дає молодим людям пройти до Верховної Ради. Вчора силовикам стримати натиск вдалося. При цьому повідомляється про близько 200 постраждалих з обох сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram