ГоловнаПолітика

На Грушевського триває протистояння (онлайн-трансляція)

Зараз там залишаються до двох тисяч осіб

На Грушевського триває протистояння (онлайн-трансляція)
Фото: https://www.facebook.com/i.giggster

Близько 30 молодих людей станом на 8:45 понеділка жбурляють каміння в бік кордону правоохоронців на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо".

Правоохоронці, які перебувають за 100 метрів від молодиків, закриваються щитами, повідомляє РБК-Україна.

Кордон міліції та молодих людей розділяють обгорілі каркаси автобусів і вантажівок, спалених увечері 19 січня.

Зараз на вулиці Грушевського залишається до двох тисяч осіб. Демонстранти звели барикаду на Петровській алеї, щоб захиститися в разі нападу "Беркута".

Загалом події на ранок понеділка вщухли. Демонстранти роблять поодинокі вилазки, жбурляючи в міліцію тротуарну плитку і петарди. У відповідь правоохоронці застосовують шумові гранати.

Удень 19 січня в Києві пройшло чергове народне віче, після якого радикально налаштована частина демонстрантів вирушила в бік урядового кварталу. Основні заворушення розгорнулися в районі вулиці Грушевського та стадіону "Динамо". Протестувальники закидали міліціонерів камінням і пляшками із пальною сумішшю. Правоохоронні органи застосували проти громадян світлошумові гранати, гумові кулі і водомети, незважаючи на мінусову температуру. Учасникам заворушень вдалося повністю спалити чотири міліцейські автобуси і дві вантажівки. За даними МВС, до лікарень доправили 49 правоохоронців. Постраждалих демонстрантів також десятки, якщо сотні. Вони, щоправда, звертаються у лікарні лише в разі особливої потреби, побоюючись арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram