ГоловнаПолітика

Яценюк обіцяє політичний діалог, якщо Янукович ветує скандальні законопроекти

Опозиція закликає до запровадження санкцій проти Рибака, Калєтніка та Олійника

Яценюк обіцяє політичний діалог, якщо Янукович ветує скандальні законопроекти
Фото: EPA/UPG

Лідери трьох опозиційних фракцій на спільній нараді в Будинку профспілок ухвалили звернення до президента України Віктора Януковича із закликом не підписувати законопроекти, які прийняли в неконституційний спосіб.

Про це на прес-конференції після засідання заявив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк, передає кореспондент LB.ua.

"Ми вимагаємо, щоб президент негайно заветував ухвалені вчора законопроекти і повернув їх до парламенту. На сьогоднішній день в країні є три злочинці: Володимир Рибак, Ігор Калєтнік і Володимир Олійник, які вчинили державний переворот. Якщо президент підпише ці закони, він стане співучасником зміни й руйнування конституційного ладу країни", - заявив Яценюк.

"Якщо ж закони будуть ветовані, ми зможемо продовжити політичний діалог у країні", - додав лідер опозиції.

Водночас він зазначив, що опозиція підготувала звернення до парламентів і до урядів країн-членів ЄС, США та Канади з закликом до бойкоту роботи всіх міжпарламентських і міжурядових комісій України і цих країн. Також - із закликом запровадити санкції проти осіб, які замахнулися на конституційний лад держави.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада - голосами ПР і комуністів - з порушенням регламенту, шляхом неперсонального голосування, а підніманням рук, ухвалила низку скандальних законопроектів, які значно обмежують права і свободи громадян.

За неофіційною інформацією, президент підписав п'ять із них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram