ГоловнаПолітика

Президія кримського парламенту просить Мін'юст і МВС заборонити "Свободу"

Особливе обурення у керівництва Верховної Ради автономії викликала смолоскипна хода

Президія кримського парламенту просить Мін'юст і МВС заборонити "Свободу"
Фото: www.radiosvoboda.org

Президія Верховної Ради Криму звернулася до Міністерства юстиції та Міністерства внутрішніх справ з пропозицією розглянути питання про припинення діяльності партії ВО "Свобода".

Відповідне звернення ухвалено на засіданні Президії Верховної Ради автономії 17 січня, передає прес-служба Ради.

"Звертаємося до Міністерства юстиції України та Міністерства внутрішніх справ України з пропозицією розглянути в установленому законом порядку питання про припинення діяльності ВО "Свобода" на підставі статті 37 Конституції України та статті 5 Закону України "Про політичні партії в Україні", - сказано в документі.

Президія обґрунтовує таке звернення тим, що під керівництвом лідерів ВО "Свобода" "здійснювалося знищення і наруга над пам'ятниками, захоплення та нанесення збитку адміністративним будівлям, здійснювалися агресивні дії щодо працівників правоохоронних і судових органів, які знаходяться при виконанні службових обов'язків".

"З вуст лідерів ВО "Свобода" продовжують лунати заклики до насильницького повалення конституційного ладу, розправи над посадовими особами, масових акцій непокори. Яскравим прикладом їх "військової" риторики є зроблена лідером "Свободи" О. Тягнибоком заява: "Влада хоче війни, і вона її отримає", - йдеться у зверненні.

Особливе обурення у президії викликало організована ВО "Свобода" 1 січня 2014 року факельна хода вулицями Києва на честь дня народження Степана Бандери.

Нагадаємо, напередодні мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що підтримає "народну ініціативу" про проведення всеукраїнського референдуму щодо скасування недоторканності депутатів Верховної Ради, скорочення їх кількості та надання виборцям можливості відкликати народних обранців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram