ГоловнаПолітика

Луценко закликав підніматися на штурм "владної банди"

Екс-міністр вважає, що лідери опозиції повинні припинити "виборчу президентську кампанію" і забути про піар

Луценко закликав підніматися на штурм "владної банди"
Фото: Артем Атаманюк

Екс-міністр МВС Юрій Луценко закликає створити рух опору "Народний Фронт Майдан" і штурмувати "владну банду", масово рушаючи на Київ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Створюємо Народний Фронт Майдан і реально перетворюємо його на мільйонний народний рух опору, - зазначив він. - Максимальна самоорганізація і мінімальна бюрократія. Керівник у місті, в районі чи області - той, хто веде за собою людей, а не особа за квотою".

Він вважає, що лідери опозиції повинні припинити "виборчу президентську кампанію" і забути про піар, натомість мусять просити, "якщо треба - то й на колінах", людей "перейти від маніфестацій вихідного дня до штурму владної банди в День соборності, 22 січня".

Дії Ради сьогодні породжують серйозні сумніви в прихильності України до демократичних норм

— прес-секретар Держдепу Джен Псакі

"Мери вільних міст і містечок - запрошуємо на екскурсію до Києва. Студенти - на вулицю, боротися за своє європейське майбутнє. Кияни - на вулицю. Політики - на вулицю, разом із сім'ями та помічниками, у своїх авто й пішки - боротися за демократію в цій країні", - закликав Луценко.

"Утрачати вже нічого. Ухвалені закони - це в'язниця суворого режиму для всіх, хто почувається вільною людиною. Це той час, коли перевіряється на практиці "Душу й тіло ми положим за нашу свободу". Це момент істини", - додав він.

Нагадаємо, у четвер, 16 січня, більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення і без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також декотрих позафракційних.

Опозиція має намір ініціювати всеукраїнський референдум про висловлення недовіри депутатам парламенту, голові Ради Володимирові Рибаку і президенту Вікторові Януковичу, якщо спікер і Янукович підпишуть законопроекти, прийняті на цьому пленарному засіданні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram