ГоловнаПолітика

План опозиції привести країну до хаосу й соціальних бунтів провалився

Майдан і опозиція зайшли в глухий кут, вважає головний комуніст

План опозиції привести країну до хаосу й соціальних бунтів провалився
Фото: http://golos.ua

Ситуація з ухваленням бюджету, яка супроводжується постійними провокаціями т. зв. опозиції, гостротою олігархічного протиборства в боротьбі за пост президента, зажадала сьогодні від комуністів-депутатів швидких рішень.

Про це заявив лідер КПУ, народний депутат Петро Симоненко, передає ГолосUA

«Майдан і опозиція зайшли в глухий кут. Майдан показав свою повну безрезультатність, а чергові п'ятничні інспіровані загострення та провокації вже не допомагають. Недільні віче на Майдані привертають дедалі менше протестувальників. Вже всім очевидно, що жодна з вимог Майдану, до речі, дуже далеких від вимог простих трудівників, не виконана: Президент встояв, уряд не пішов у відставку, жодного з міністрів не звільнено. У цій ситуації опозиція за підтримки американців прагнула до краю загострити соціально-економічну ситуацію. Розраховували, що люди вийдуть на вулиці не заради політичних вимог, а за хліб насущний. Таким чином, за планами т. зв. опозиції, зрив ухвалення бюджету мав привести до соціального бунту. Для цього треба було всіма методами, в т. ч. і силовими, не допустити розгляду бюджету», - заявив Симоненко.

За його словами, опозиція своїми діями планувала змусити депутатів провести сесійне засідання поза стінами Верховної Ради. що повинно було перенести конфлікт за стіни Ради, виплеснув його на вулиці Києва. Враховуючи, що опозиція і влада стягнули до столиці тисячі найманих прихильників і найманих провокаторів, голосування за бюджет мало обернутися кривавими сутичками між прихильниками Майдану і владою.

«Нам стало відомо про план опозиції через зрив ухвалення бюджету домогтися загострення ситуації. Події розгорталися стрімко. Так звана опозиція із застосуванням сили заблокувала спікера ВРУ в робочому кабінеті й не дала йому можливості виконувати свої посадові обов'язки - вести засідання сесії. Стало ясно, що небезпечний сценарій подальшого протистояння з непередбачуваними наслідками - запущено. Ще вранці ми, комуністи, були налаштовані на гостру дискусію, як те і передбачав Регламент ВРУ, але опозиція сама підштовхнула до такого сценарію», - підкреслив комуніст.

Симоненко нагадав, що комуністи з кінця грудня провели широке обговорення такого складного та неоднозначного питання як бюджет шляхом внутрішньопартійного референдуму. Після детального обговорення, зважування всіх за і проти голосування за бюджет, більшістю членів партії було ухвалено рішення, що фракція повинна підтримати бюджет 2014 року, домігшись прийняття цілої низки поправок у другому читанні. Однак коли стало ясно, за яким сценарієм пішли події, було ухвалено рішення підтримати бюджет негайно. «Голосування за бюджет - це був вибір меншого зла. План опозиції вкинути країну в хаос і соціальні бунти провалився», - резюмував Симоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram