ГоловнаПолітика

Янукович підписав п'ять ухвалених Радою скандальних законів, - джерело

Про підписання держбюджету не повідомляють

Янукович підписав п'ять ухвалених Радою скандальних законів, - джерело
Фото: Макс Левин

Президент України Віктор Янукович підписав п'ять законів, прийнятих Верховною Радою в четвер, 16 січня.

Про це повідомило джерело в патронатній службі президента, інформує ZN.UA.

Йдеться про закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" (автори - регіонали Володимир Олійник і Вадим Колесніченко), закон про зміни до регламенту Верховної Ради (щодо спрощення процедури зняття недоторканності з депутатів), закон "Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", закон про відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів і закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження.

Як повідомило джерело в Партії регіонів, "95% депутатів фракції самі не знали, за що вони голосують". А тій незначній частині членів фракції, які запитували в голови Ради Володимира Рибака про доцільність їхнього голосування, спікер відповів, що на ухваленні цих законів наполягав президент під час особистої зустрічі.

У четвер більшість у Верховній Раді прийняла низку законів без обговорення і без участі депутатів від опозиції, голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також деяких позафракційних. За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, без електронної системи - підняттям рук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram