ГоловнаПолітика

Опозиція планує скасувати ухвалені сьогодні законопроекти

Відповідні проекти постанов внесені до ВР

Опозиція планує скасувати ухвалені сьогодні законопроекти
Фото: EPA/UPG

Опозиція внесла до Верховної Ради проекти постанов про скасування ухвалених сьогодні законів як таких, що порушують Конституцію і регламент парламенту.

Десять проектів постанов за підписом голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, голови фракції "Свобода" Олега Тягнибока і народного депутата від "Батьківщини" Андрія Пишного вже зареєстровані в парламенті, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Голова Верховної Ради Володимир Рибак не має права підписувати ухвалені сьогодні з порушенням регламенту законопроекти, поки в парламенті не будуть проголосовані ці проекти постанов. Ухвалення сьогодні в Раді законів порушує ст. 102, 116 і 117 регламенту парламенту", - зазначили в прес-службі.

"Враховуючи явне порушення регламентних норм, керуючись частиною 3 статті 48 регламенту, народні депутати України звернулися до головуючого на пленарному засіданні із заявою про недотримання вимог регламенту при розгляді й голосуванні цього питання. Однак в порушення частини 4 вказаної статті головуючий невідкладних заходів щодо усунення наведених порушень регламенту не вжив", - йдеться в пояснювальних записках до документів.

Враховуючи це, відповідні рішення не можуть вважатися ухваленими відповідно до закону і підлягають скасуванню в передбачений регламентом способом, відзначили в опозиції.

Нагадаємо, сьогодні, незважаючи на блокування, народні депутати з провладних фракцій без обговорення ухвалили низку законів. Зокрема було ухвалено держбюджет-2014, а також ще десять законів, які не значилися в порядку денному. Голосування відбувалося підніманням рук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram