ГоловнаПолітика

Опозиція просить Рибака скасувати результати сьогоднішнього голосування

Згідно з чинним законодавством, рішення парламенту можуть бути скасовані до підписання спікером

Опозиція просить Рибака скасувати результати сьогоднішнього голосування
Фото: byut.com.ua

Лідери опозиційних фракцій у Верховній Раді Арсеній Яценюк ("Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина") та Олег Тягнибок ("Всеукраїнське об'єднання "Свобода") просять голову парламенту Володимира Рибака скасувати результати голосування за ухвалені депутатами в четвер законопроекти.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Свободи".

"Прийняття парламентарями законопроектів на пленарному засіданні в четвер відбувалося з грубими порушеннями ст. 102 ("Розгляд законопроектів Верховною Радою"), ст. 116 ("Строки подання пропозицій і поправок до законопроекту, який готується до другого читання") та ст. 117 ("Строки надання народним депутатам законопроектів, підготовлених до другого читання") Регламенту Ради", - йдеться в повідомленні.

Депутати від опозиції підготували 10 проектів постанов з вимогами до Рибака не підписувати ухвалені парламентарями в четвер законопроекти й скасувати їх.

Наразі на офіційному сайті Ради зареєстровано 4 проекти постанови.

Згідно з чинним законодавством, рішення парламенту можуть бути скасовані до підписання відповідного акту головою Ради.

Для скасування результатів голосування парламентарі повинні проголосувати за відповідні проекти постанов більшістю від конституційного складу Ради.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2014 рік. Крім того, депутати ухвалили закони, якими забороняються колони з більш ніж з п'яти автомобілів без попереднього повідомлення МВС, а також забороняється збирати персональні дані про суддів; запроваджується можливість заочного кримінального провадження; спрощується процедура зняття з народного депутата повноважень та притягнення його до кримінальної відповідальності. За більшість законів депутати голосували підніманням рук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram