ГоловнаПолітика

У Європарламенті не вірять в асоціацію з Україною цього року

Завдання європарламентарів - сконцентруватися на виборах 2015 року

У Європарламенті не вірять в асоціацію з Україною цього року
Фото: 24smi.org

Депутати Європарламенту не вірять у можливість підписання Угоди про асоціацію з Україною до наступних президентських виборів на початку 2015 року.

Про це було сказано сьогодні в Страсбурзі на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту, під час обговорення відправки делегації в Україну, повідомляє ЄС-плюс.

Зокрема, глава комітету Ельмар Брок заявив, що не очікує підписання угоди у найближчий рік чи два.

Брок відзначив важливість концентрації на майбутніх президентських виборах 2015 року, зокрема на тому, щоб вибори були чесними та вільними.

"Наше завдання сконцентруватися на виборах 2015 року. Необхідно спостерігати за прозорістю цього процесу. Думаю, це буде найважливішим на цьому етапі", - сказав Брок.

У свою чергу, віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський висловив переконаність у необхідності забезпечити безперервний моніторинг ситуації в Україні. У зв'язку з цим він запропонував дати відповідне доручення секретаріату Комітету з питань закордонних справ, з тим, щоб моніторинг не припинявся навіть під час виборів до Європарламенту в травні цього року.

Польський депутат також висловив думку про те, що Євромайдан триватиме в Україні до президентських виборів. "Євромайдан продовжиться, я переконаний, до 2015 року, його вже інституалізовано, і він виживе, як свого часу вижила Солідарність в період репресій", - сказав Саріуш-Вольський.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 року, за тиждень до Вільнюського саміту Східного партнерства український уряд заявив про призупинення роботи над підготовкою до підписання Угоди про асоціацію. Відтоді тисячі українців продовжують безстрокову акцію протесту в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram