ГоловнаПолітика

Рада створила комісію з розслідування дій силовиків проти Майдану

Головою комісії обрано депутата Геннадія Москаля.

Рада створила комісію з розслідування дій силовиків проти Майдану

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування протиправних дій правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями протесту, які відбуваються в Україні.

Відповідний проект постанови №3832, поданий депутатом Арсенієм Яценюком, проголосовано 213 голосами за мінімально необхідних 150. "За" голосували лише депутати від парламентської більшості.

Основними завданнями комісії визначено отримання повної і достовірної інформації "про протиправні дії правоохоронних органів і окремих посадових осіб, пов'язані з масовими акціями протесту, які відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року; встановлення конкретних осіб, винуватих в організації силового розгону мирних демонстрацій, у побитті громадян, нападах на журналістів та перешкоджанні їхній професійній діяльності; підготовка та надсилання відповідних матеріалів у Генеральну прокуратуру з метою притягнення до відповідальності".

У ТСК увійдуть 3 представники Партії регіонів, 2 - "Батьківщини", по одному - від "Свободи", КПУ та УДАРу.

Головою комісії обрано депутата Геннадія Москаля (фракція "Батьківщина").

До складу комісії також увійшли депутати Олег Медуниця ("Батьківщина"), Олег Махніцький ("Свобода"), Микола Паламарчук "УДАР".

Термін діяльності комісії - один рік.

Звіт ТСК про виконану роботу мають заслухати щонайпізніше через 6 місяців.

Постанова набуває чинності в день її винесення.

Нагадаємо, створення ТСК було однією з вимог опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram