ГоловнаПолітика

Кличко погрожує референдумом Януковичу і Рибакові

Опозиція вважає всі прийняті сьогодні закони нелегітимними

Кличко погрожує референдумом Януковичу і Рибакові
Фото: klichko.org

Лідер фракції УДАР Віталій Кличко заявив, що опозиція ініціюватиме референдум про недовіру Верховній Раді і президентові Віктору Януковичу, якщо голова держави і спікер підпишуть ухвалені сьогодні закони і бюджет на 2014 рік.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу, повідомляє кореспондент

LB.ua.

"Усі закони прийняті з порушенням норм регламенту, і вони не мають законодавчої сили. Ми ініціюватимемо референдум про недовіру президентові і парламенту, якщо Рибак і Янукович підпишуть прийняті сьогодні закони", - наголосив Кличко.

При цьому політик відкинув можливість проведення опозицією альтернативного засідання, на якому рішення також ухвалюватимуть підняттям рук. Кличко заявив, що опозиція не має наміру легітимізувати сьогоднішні дії влади.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2014 рік. Окрім того, депутати прийняли закони, якими заборонено колони з більш ніж п'яти автомобилів без попереднього повідомлення МВС, а також збір персональних даних про суддів; вони запроваджують можливість заочного кримінального провадження; спрощують процедуру скасування повноважень народного депутата та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram