ГоловнаПолітика

Аваков: "Російська мова не є маркером людей другого ґатунку в цій країні"

Опозиція знає, як розмовляти зі Сходом

Аваков: "Російська мова не є маркером людей другого ґатунку в цій країні"
Фото: Макс Левин

Не тільки україномовні українці є патріотами країни, російська мова - це не мова людей другого ґатунку.

Таку думку

в інтерв'ю LB.ua висловив народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков. За його словами, ситуація в регіоні накладає свій відбиток на активність протестних настроїв, але говорити, що Захід масово протестує, а Схід мовчить, не можна.

"У Харкові люди виходили і виходять щодня. Тисяча людей, дві тисячі, але виходять. Зважте:

Харків – місто, де наймасовіше переслідують активістів Євромайдану, нападають на них, спалюють їхні автомобілі. Харків - місто, де тримають в ув'язненні Юлію Тимошенко; де при владі два найодіозніші персонажі цього режиму. Рівень тиску, культивованого страху в Харкові незрівнянно вищий, ніж будь-де", - зазначив нардеп.

"Тому не кажіть мені, що тисяча- дві людей - мало. Так, хотілося б, щоб, як у 2004-му, на площу вийшли 100 тисяч осіб. Але відтоді минуло майже 10 років, було багато розчарувань, і забудуться вони ще не скоро, на жаль. Дійсно, не тільки україномовні мешканці нашої країни є її патріотами; а російська мова не є маркером людей другого ґатунку в цій країні. Це все складні теми, неоднозначні, але їх необхідно обговорювати", - додав Аваков.

При цьому нардеп зазначив, що довгий час, зокрема зараз, працює на Сході України і розуміє, що потрібно говорити, як і де. "Питання лише в тому, якої цим словам надати кінцевої форми, як виробити певну державну політику", - зазначив Аваков.

"Те, що нам пропонується - спеціальним "пересувним Майданом" іти на Схід - захід вельми сумнівної доцільності. До Сходу потрібно звертатися голосами Сходу, говорити зрозумілими словами - не мимохідь, а з фундаментальною уважністю!" - додав депутат. При цьому він вважає, що для малого та середнього бізнесу Сходу України потрібні окремі тези.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю "Арсен Аваков: "Мажоритарники від ПР готові підтримати зміни до Конституції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram