ГоловнаПолітика

Єфремов: кандидати-мажоритарники, які втягнуті у протиборство, повинні припинити дискредитувати Україну

У Партії регіонів заперечують умисне затягування підрахунку голосів.

Єфремов: кандидати-мажоритарники, які втягнуті у протиборство, повинні припинити дискредитувати Україну
Фото: http://cxid.info/

Народний депутат, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов звернувся до тих кандидатів-мажоритарників, внаслідок конфліктів між якими затягується підрахунок голосів в окремих виборчих округах, із закликом припинити знущання над виборцями і спроби тиску на виборчі комісії, що дискредитує в цілому демократичний виборчий процес в Україні.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в середу Олександр Єфремов зазначив, що затримка у підрахунку голосів по декількох мажоритарних округах відбувається внаслідок з'ясування стосунків між кандидатами, які є переважно або самовисуванцями, або представниками опозиційних сил.

"Я звертаюся до цих кандидатів із закликом припинити тиск на членів виборчих комісій і дати їм можливість завершити підрахунок голосів у суворій відповідності до закону. Звертаю їх увагу на те, що в учасників виборчого процесу є надійні інструменти контролю - в першу чергу оригінали протоколів дільничних виборчих комісій. Тож будь-які спроби сфальсифікувати результати голосування, яке вже відбулося, будуть виявлені, а винні - притягнуті до кримінальної відповідальності", - сказав Олександр Єфремов.

Політик також підкреслив, що Партію регіонів важко звинуватити у затягуванні підрахунку голосів.

"У тих регіонах, де традиційно голосували за Партію регіонів, все вже підраховано. Нас також не можна звинуватити в тому, що в Києві ми затягуємо підрахунки, бо в столиці ми, на жаль, маємо не дуже високий відсоток. На виборах були присутні наші спостерігачі, і вони фіксували окремі порушення. Однак для того, щоб не затягувати процес, ми ухвалили рішення не оскаржувати результати на окремих дільницях і відкликати вже подані позови", - підсумував Олександр Єфремов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram