ГоловнаПолітика

Росія з Україною будуть разом контролювати кордон

Угода про прикордонний контроль визначає порядок його здійснення.

Росія з Україною будуть разом контролювати кордон
Фото: nr2.ru

Рада Федерації РФ ратифікувала в середу угоду з Україною про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на російсько-українському державному кордоні.

Очікується, що ратифікація документа сприятиме підвищенню ефективності роботи пунктів пропуску на російсько-українському державному кордоні та спрощенню митних процедур.

Документ визначає засади співпраці під час здійснення спільного контролю, пов'язаного з перетинанням російсько-українського державного кордону особами і транспортними засобами, а також із переміщенням через нього товарів. Передбачається, що спільний контроль здійснюється в автомобільних і залізничних пунктах пропуску через кордон. Крім того, такий контроль можливий під час руху пасажирських поїздів між залізничними пунктами пропуску через кордон.

Угода визначає порядок здійснення контролю і встановлює, що співробітники контрольних органів держави однієї сторони при організації та проведенні спільного контролю перебувають на території держави іншої сторони в межах пункту пропуску через кордон на підставі перепусток, виданих прикордонними органами держави цієї іншої сторони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram