ГоловнаПолітика

Азаров: вибори - чесні, а порушення - прискіпливо відшукані

Прем'єр обчислює порушення десятками.

Азаров: вибори - чесні, а порушення - прискіпливо відшукані
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Микола Азаров вважає критичні оцінки виборов із боку міжнародних спостерігачів необ'єктивними.

"Недобросовісні критики української демократії хочуть піддати сумніву вибір мільйонів наших громадян. Але всі ці мільйони людей на власні очі бачили правду - вибори чесні. Кілька десятків і навіть сотень прискіпливо відшуканих порушень не спростовують цей факт", - зазначив Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

Він застеріг від спекуляцій на зовнішній критиці виборів.

"Я хотів би застерегти від спекуляцій щодо критичних зауважень, які прозвучали від окремих спостерігачів і які певні політсили намагаються використовувати для дискредитації виборів народу України", - передає слова Азарова "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр наголосив, що мільйони українців на власні очі бачили, що вибори пройшли чесно, і бажання окремих політичних сил дискредитувати вибори пов'язане тільки з тим, що Партія регіонів "упевнено перемогла на виборах в складній і відкритій передвиборній боротьбі".

За його словами, українська влада готова виправити всі недоліки в процедурі проведення виборів, на які вказали міжнародні спостерігачі.

Нагадаємо, з найжорсткішою критикою українських виборів виступили європейські спостерігачі. На думку представників ОБСЄ і ПАРЄ, "деякі аспекти кампанії стали кроком назад порівняно з останніми виборами".

Згідно ж із висновками російських спостерігачів, вибори пройшли вільно та демократично.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram