ГоловнаПолітика

Кожен голос за "Україну - Вперед!" обійшовся Королевській у $332

Ставка партії на пряму рекламу не спрацювала.

Кожен голос за "Україну - Вперед!" обійшовся Королевській у $332
Фото: Трансляция из пресс-центра партии

Лідер "України - Вперед!" Наталія Королевська визнала поразку своєї політсили на виборах, проте заявила, що результат партії був розмитий через маніпуляції.

"Ми визнаємо свою поразку. За нашою інформацією, партія "Україна - Вперед!" отримала 4,7% голосів, але у зв'язку з технічним збільшенням явки і маніпуляцій на рівні окружкомів наш результат був розмитий", - передає слова Королевської "КоммерсантЪ-Украина".

Видання нагадує, що виборча кампанія партії "Україна - Вперед!" вирізнялася великою кількістю реклами на телебаченні, радіо та зовнішніх носіях.

Голова Асоціації зовнішньої реклами Артем Біденко повідомив, що, за експертними оцінками (моніторинг зовнішньої та телереклами), виборча кампанія партії "Україна - Вперед!" обійшлася в $150-200 млн. "Навіть якщо ця сума становить близько $100 млн, як стверджують мої джерела, близькі до штабу Королевської, в будь-якому випадку ці гроші витрачені нерозумно. Партія зробила ставку на пряму рекламу, а так вибори не виграють. Комунікація з цільовими групами, підприємцями, наприклад, була відсутня. Ось і вийшов відсоток, який дає пряма реклама", - зазначив експерт.

Королевська вчора не захотіла відповідати на запитання журналістів про вартість кампанії, пообіцявши оприлюднити звіт про витрати "найближчим часом". Утім уже зараз можна сказати, що, за найскромнішими підрахунками, один голос на виборах обійшовся партії приблизно в $332, відзначає видання.

Нагадаємо, за даними Центральної виборчої комісії, після обробки 97,61% протоколів партія Королевської набирає 1,58% (314 543 голоси).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram