ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Я була технічним кандидатом від Партії регіонів", - олімпійська чемпіонка Добринська

Чемпіонка Олімпіади-2008 отримала підтримку тільки на словах.

"Я була технічним кандидатом від Партії регіонів", - олімпійська чемпіонка Добринська
Фото: mir-la.com

Наталія Добринська балотувалася до парламенту по одномандатному округу №11 на рідній Вінниччині. Спортсменка йшла на вибори від Партії регіонів. При цьому не отримала ніякої підтримки, а свою скромну агіткампанію фінансувала за рахунок особистих коштів.

"Я побачила, як люди обіцяють щось, але не виконують цього. Не було ніякої підтримки - ні фінансової, ні організаційної. І я зрозуміла, що без грошей немає сенсу починати кампанію. У мене і бігбордів не було, нічого не було. Багато хто взагалі не знав, що я до Верховної Ради балотуюся", - говорить Наталя.

Найцікавіше, що Добринська при всіх "негараздах" після підрахунку майже 54% протоколів набрала 7,7% голосів. В її окрузі йде запекла боротьба між представником "Батьківщини" Наталією Солейко і самовисуванцем, екс-губернатором Олександром Домбровським.

Ми поцікавились у Добринської, чи розуміє вона, що справжнім кандидатом від влади є саме Домбровський, а вона - всього лише технічний кандидат, можливо, покликаний відібрати частину "жіночих" голосів у тієї ж Солейко? У відповідь чуємо щире визнання.

"Я це зрозуміла відразу. Запитала в керівництва: "Скажіть, яка моя функція? "Мені кажуть: "Наташечка, йдемо тільки на перемогу". Але ви вже знаєте, як це забезпечували. У підсумку я за власні кошти надрукувала певну кількість плакатів і календариків. Не могла ж я йти з порожніми руками в ті самі навчальні заклади, на зустрічі", - зізнається олімпійська чемпіонка.

Добринська говорить, що всерйоз мала намір зняти свою кандидатуру з виборів, але запізнилася з цим на один день.

При цьому наша прославлена спортсменка не сумує, а в її голосі дійсно звучать нотки позитиву: "Я отримала новий досвід. Корисний досвід. Однією ілюзією в моїй голові стало менше. Мені відкрилися очі на звичайне життя. Це в спорті все більш-менш чесно і конкретно".

Добринська, яка є депутатом Вінницької облради, тепер не має наміру ставити хрест на своїй спортивній кар'єрі. Олімпійська чемпіонка Пекіна говорить, що візьме невелику паузу, щоб набратися фізичних і емоційних сил, а потім боротиметься за поїздку на Олімпіаду-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram