ГоловнаПолітика

Британію розчарували українські вибори

Глава МЗС Великобританії сподівається на поліпшення після зміни уряду.

Британію розчарували українські вибори
Дэвид Лидингтон

Великобританія розчарована парламентськими виборами в Україні.

Про це йдеться в повідомленні посольства Великобританії в Україні.

"Вибори в парламент України стали розчаруванням... Нам шкода, що Україна втратила можливість продемонструвати тверду і послідовну прихильність демократичним принципам", - цитує посольство міністра у справах Європи МЗС Великобританії Девіда Лідінгтона.

За його словами, незважаючи на те, що у виборців був широкий вибір, міжнародні спостерігачі знайшли докази того, що цей вибір був обмежений, зокрема, незбалансованістю медійного середовища, непрозорістю процесу підбиття остаточних результатів виборів та недопуском до участі у виборчій кампанії опозиційних лідерів.

Великобританія вважає, що Україна має величезний потенціал, і в зв'язку з цим закликає новий український уряд, коли його буде сформовано, здійснити необхідні кроки для того, щоб активізувати процес розвитку і зміцнення повноцінних і стійких демократичних інститутів в країні.

Я радий, що згідно з попередніми оцінками багатьох українських та міжнародних спостерігачів, включаючи ОБСЄ, вибори з технічного боку пройшли добре

— Віктор Янукович, Президент України

Нагадаємо, раніше Європейський Союз закликав владу України забезпечити належне проведення підрахунку голосів та підбиття підсумків виборів Ради.

Державний департамент США вважає, що вибори Ради не допомогли Україні просунутися в демократичному напрямку, а Польща відзначає, що парламентські вибори не повністю відповідали демократичним стандартам.

У свою чергу МЗС України вважає, що оцінки міжнародних спостерігачів на виборах Ради свідчать, що міжнародне співтовариство визнає зміцнення в Україні конкурентної демократії і парламентаризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram