ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Медведчук: немає з чим вітати виборців

Політик вважає, що люди більше не можуть впливати на рішення влади.

Медведчук: немає з чим вітати виборців
Фото: tsn.ua

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук прокоментував підсумки парламентських виборів і заявив про те, що українських виборців укотре "майстерно обдурили".

"Не хочеться вітати політиків з однієї простої причини: я не вірю, що обіцяні зміни настануть, а поздоровляти тих, кому вдалося більш мистецьки вкотре обдурити довірливих виборців, - гріх. Вони цього разу настільки знахабніли, що навіть виборчими програмами ні себе, ні нас не обтяжували. З цієї ж причини не хочеться вітати і виборців, хіба що з тим, що їх знову, м'яко кажучи, використали", - написав Медведчук у своїй статті в газеті "Комсомольская правда в Украине".

На думку громадського діяча, хоча влада й отримала меншість за партійними списками, за допомогою мажоритарників вона все одно збереже контроль над парламентом.

"Спектакль закінчено, розходьтеся по домівках, коли будете потрібні - вони про вас згадають", - вважає автор статті. На його думку, ми більше не можемо впливати на рішення влади, навіть якщо вони суперечать інтересам суспільства. Крім того, "ми не зможемо ні звільнити некомпетентного або нечесного чиновника, ні відкликати депутатів, які обіцяли відстоювати наші інтереси й навіть нашу ідеологію, а самі забули обіцянки".

Медведчук стверджує, що для зміни подібної ситуації "нам потрібна схвалена всенародно демократична Конституція, парламентсько-президентська республіка, розширення прав органів місцевого самоврядування, пропорційна система виборів - коли політичні сили формують більшість у парламенті, беруть на себе і повною мірою несуть відповідальність за ситуацію в країні". Своєю метою політик вважає створення такої системи, де "у представників усіх гілок влади не буде більше впевненості, що будь-які їхні діяння залишаться безкарними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram