ГоловнаПолітика

Держдеп США залишився незадоволений проведенням парламентських виборів в Україні

На виборах було багато порушень.

Держдеп США залишився незадоволений проведенням парламентських виборів в Україні
Фото: topwar.ru

Держдепартамент США вважає вибори в Верховну Раду, що відбулися в суботу 28 жовтня, кроком назад порівняно з попередніми президентськими і парламентськими виборами в Україні.

Вибори були затьмарені використанням адміністративного ресурсу на користь правлячої партії, втручанням в роботу ЗМІ і утиском опозиційних кандидатів, заявив виконуючий обов'язки представника Держдепу Марк Тонер, повідомляє ВВС.

"Ми стурбовані звинуваченнями у фальсифікації під час голосування та пібиття підсумків, невідповідністю між попередніми результатами Центральної виборчої комісії і паралельними підрахунками, а також рішенням Центральної виборчої комісії не оприлюднювати результати по дільницях", - додав Тонер.

За словами представника Держдепу, для України ці вибори не стануть черговим кроком на шляху до того, щоб стати "незалежною, процвітаючою та демократичною" країною.

Варто відзначити, що з позитивною характеристикою виборів в Україні в понеділок виступив глава російського ЦВК Володимир Чуров, похвалив колег за гарну організацію голосування.

Зараз ЦВК України опрацювала 86,78% бюлетенів. Після підрахунку 86,76% протоколів, Партія регіонів набирає 31,85% голосів виборців, "Батьківщина" - 24,20%, Комуністична партія України - 13,89%, "УДАР" - 13,46%, "Свобода" - 9 , 60%, повідомляє Центрвиборчком України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram