ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Лідери опозиції поїдуть на дільниці перевіряти, чому затягують підрахунок голосів

Політики мають намір захистити своїх кандидатів.

Лідери опозиції поїдуть на дільниці перевіряти, чому затягують підрахунок голосів
Фото: svoboda.ictv.ua

Лідери Об'єднаної опозиції і партії ВО "Свобода" мають намір відвідати чотири виборчі комісії в Києві, на яких затягують підрахунок голосів, оскільки, за попередніми даними, там лідирують мажоритарні кандидати від цих політсил.

Про це на прес-конференції сказав голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"Останнім часом нічого не змінилося на тих округах Києва, де окружкоми незаконно зупинили підрахунок голосів. Тому зараз ми разом із нашими партнерами - партією "Свобода" - поїдемо в ці окружні комісії, щоб змусити їх виконувати закон. Це будуть округи Бригинця (№217), Терьохіна (№211), Ляпіної (№216)", - сказав він.

Яценюк повідомив, що в окружкоми вирушать, зокрема, й діючі опозиційні депутати Ради.

Своєю чергою, лідер "Свободи" Олег Тягнибок повідомив, що опозиціонери мають намір відвідати окружком №223, де наразі лідирує кандидат від "Свободи" Юрій Левченко.

Окрім того, Яценюк закликав громадян, які голосували в цих округах за опозиційних кандидатів, також прийти в окружкоми і захистити свій вибір.

За його словами, Партія регіонів повністю програла вибори в Києві, і відповідальні за це в Адміністрації Президента повинні це визнати. При цьому депутат відкинув застосування опозиціонерами сили до членів окружкомів і запросив журналістів відвідати комісії разом із ними.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія стурбована затягуванням підрахунку голосів виборців у деяких округах Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram