ГоловнаПолітика

Медведчук: опозиція запрограмувала власний програш

Змішана система, на думку лідера громадського руху "Український вибір", сприяє поверненню епохи "тушок".

Медведчук: опозиція запрограмувала власний програш

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук вважає, що результат нинішніх парламентських виборів був відомий іще торік, коли на зміну пропорційній системі виборів прийшла змішана.

"При змішаній системі виборів результат голосування вже фактично вирішено. Вже очевидно, що в кожному разі  більшість сформує партія влади за рахунок мажоритарників", - написав політик у своєму блозі на сайті "Кореспондент" у день виборів.

За словами Медведчука, опозиційні партії могли б мати шанс на перемогу, але їх лідери свідомо та цілеспрямовано пішли на зміну законодавства. "Чому опозиція погодилася на змішану систему та повернення "епохи тушок"? Відповідь проста: тому що сподівається взяти реванш на виборах президентських, і "тушки" веселою юрбою сядуть біля ніг нового господаря. Останнє не викликає сумніву. І тоді вся влада в одній, але вже своїй руці", - йдеться у блозі.

Лідер "Українського вибору" також дорікнув опозиції у свідомому перетворенні України на авторитарну державу, розраховуючи самим у майбутньому цим скористатися.

Альтернативою нинішньому стану Медведчук вважає повернення до пропорційної системи виборів до парламенту. "Якщо ж на додачу повернутися до Конституційної реформи 2004 року, коли парламентську більшість формував уряд, і Верховна Рада знайде самостійне політичне значення, та реально повернутися обличчям у бік місцевого самоврядування - вийде стандартний зразок європейської моделі демократії", - додав політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram