ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Глава ЦВК пообіцяв оприлюднити результати виборів без затримки

Шаповал зазначив, що дані на сайті ЦВК показують "лише відносні результати".

Глава ЦВК пообіцяв оприлюднити результати виборів без затримки

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал на брифінгу запевнив, що жодної затримки з оголошенням офіційних результатів виборів не буде.

"Я можу вас запевнити, що затримки ніякої не буде. Як тільки прийде останній протокол, і будуть дотримані всі процедури, які передбачені законом, ми не можемо виключати оскарження судові та інше, результати будуть офіційно оприлюднені", - заявив він, повідомляє Інтерфакс.

Він також зауважив, що перші протоколи будуть отримані з Києва і найближчих регіонів. Також чиновник нагадав, що дані на сайті ЦВК показують "лише відносні результати".

"Можливо, перші протоколи, скажімо, з Києва і найближчих регіонів ми отримаємо сьогодні, принаймні, під кінець робочого дня. Швидше за все, це буде завтра зранку", - додав Шаповал.

За його словами, всім хотілося б мати уявлення про результати вже на третій день, однак завжди виникає проблема "з якимись десятими і навіть сотими відсотка, оскільки протоколи з мокрими печатками, трапляється, не приходять з якихось причин". При цьому, часто такі деталі не відіграють принципової ролі.

Нагадаємо, явка виборців на цих виборах стала найнижчою за всю історію незалежної України.

Раніше, заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера зазначив, що офіційні результати виборів ЦВК оголосить до 12 листопада, а можливо, й раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram