ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Канада вже побачила відкочування демократії в Україні

Але чекає на офіційні оцінки.

Канада вже побачила відкочування демократії в Україні

У Канаді "розчаровані тим, що нинішні вибори в парламент, як видається, не відповідають тому рівню розвитку демократії, якого раніше було досягнуто в Україні".

Про це йдеться в письмовій заяві міністра закордонних справ Джона Берда і міністра міжнародної співпраці Джуліана Фантіно, повідомляють Вести.ру.

"Ці вибори, які є ключовим індикатором демократичного розвитку в Україні, позначені тривожними тенденціями в просуванні країни шляхом реалізації демократичних устремлінь. Ми з нетерпінням очікуємо оцінок (виборів) від канадської місії спостерігачів, а також від спостерігачів, які представляють Організацію з безпеки і співробітництва в Європі", - зазначають канадські політики.

Ми, як і раніше, закликаємо Президента Януковича поважати незалежність судової влади, припинити переслідування представників опозиції та провести справді вільні і справедливі вибори.

— Прем'єр Канади Стівен Харпер

"Голова канадської місії спостерігачів, сенатор Рейнелл Андрейчук висловила в суботу свою стурбованість із приводу порушень, допущених під час виборчого процесу. Порушення, зауважені під час передвиборної кампанії, створили нерівні умови, які могли вплинути на вільне волевиявлення громадян", - сказано в заяві.

За словами міністрів, "Канада готова до надання підтримки в забезпеченні для всіх українців свободи, демократії, дотримання прав людини і верховенства закону".

Нагадаємо, Оттава скерувала на ці вибори майже 500 своїх спостерігачів, багато з яких є представниками канадсько-української громади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram