ГоловнаПолітика

"Батьківщина": у Києві саботують підрахунок голосів заради Довгого і Супруненка

Опозиціонери Ксенія Ляпіна і Віктор Чумак перемагають, заявили в партії.

"Батьківщина": у Києві саботують підрахунок голосів заради Довгого і Супруненка
Олесь Довгий

Роботу з підрахунку голосів на більшості виборчих дільниць 214 і 216 округів Києва (Дніпровський і Дарницький райони) припинено, заявили в "Батьківщині".

За інформацією спостерігачів від опозиції, членам виборчих комісій надійшла вказівка не здійснювати підрахунку голосів за кандидатів-мажоритарників, повідомляє прес-служба Київського штабу партії.

Зазначають, що комісії підраховують партійні виборчі бюлетені, але не рахують бюлетенів одномандатних округів.

За словами б'ютівця Юрія Одарченка, саботаж підрахунку голосів почався після появи інформації про перевагу голосів на користь кандидатів від опозиції Ксенії Ляпіної (216 округ) і Віктора Чумака (214 округ). Головними конкурентами опозиціонерів у цих округах є екс-секретар Київради Олесь Довгий і нардеп від ПР, родич екс-мера Черновецького Олександр Супруненко.

"Думаю, що підрахунок голосів зупинено для обговорення ситуації та способів "порятунку" мажоритарників від Черновецького. Це може бути і вкидання бюлетенів в урну, псування наявних бюлетенів з голосами на користь опозиції, і інші схеми масштабних фальсифікацій", - говорить Одарченко.

За його словами, окружні виборчі комісії цих округів і Голосіївського виборчого округу також штучно затягують процес прийому протоколів про підрахунок голосів від дільничних виборчих комісій.

Варто зазначити, що наразі ЦВК опрацювала в середньому 19,53% протоколів у мажоритарних округах. Водночас в округах у Києві, де балотуються Довгий і Супруненко, оброблено, відповідно, лише 4,93% і 2,7% протоколів. При цьому в окрузі Довгого зараз лідирує опозиціонер Чумак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram