ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Євродепутати вважають, що вибори в Україні відбуваються чесно і відкрито

Депутати Європарламенту відвідали п'ять виборчих дільниць.

Євродепутати вважають, що вибори в Україні відбуваються чесно і відкрито
Фото: EPA/UPG

Спостерігачі від Європейського парламенту відзначають, що виборчий процес в Україні загалом вібуваються чесно і прозоро.

Про це під час брифінгу в прес-центрі для міжнародних спостерігачів в Міністерстві закордонних справ України заявив депутат європарламенту Даніел ван дер Ступ.

"У цілому це чесні і відкриті вибори", - сказав депутат Європейського парламенту Даніел ван дер Ступ (Нідерланди).

Проте він вважає, що є кілька проблем, які необхідно виправити. Зокрема, через великі за розміром бюлетені можна через прозорі урни побачити, за кого голосують люди.

Також, за його словами, інформація на виборчих дільницях подається українською мовою. На його переконання, в регіонах така інформація повинна була б подаватися ще й російською мовою.

Також він зазначив, що люди, які видають бюлетені, сидять дуже близько до місця голосування виборців та можуть побачити, за кого голосують люди.

"Мені здається, що таку практику слід було б змінити. Це порушує правила таємного голосування", - сказав він.

Також євродепутат відзначив гарну організацію виборчого процесу і те, що вибори відбуваються у дружній атмосфері. Проте він відзначив, що ситуація з переносними урнами "не є ідеальною".

У свою чергу депутат Європарламенту Ніколас Гріффін (Великобританія) сказав: "Коли я порівнюю ситуацію з британською, я бачу систему в Україні, яка повністю відповідає реаліям 21 століття".

Депутат Європарламенту Герхард Хубер (Австрія) погодився з думкою колег, що вибори в Україні повністю прозорі.

Депутати Європарламенту відвідали п'ять виборчих дільниць.

Нагадаємо, раніше місія спостерігачів міжнародної організації "Центрально-європейська група політичного моніторингу" вказала на відповідність виборчого процесу на парламентських виборах в Україні міжнародним нормам і стандартам та чинному законодавству країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram