ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Яценюк сподівається, що вибори відповідатимуть демократичним стандартам

День виборів і ніч підрахунку голосів визначать, наскільки був чесним цей виборчий процес, заявив політик.

Голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сподівається, що вибори хоча б частково будуть відповідати демократичним стандартам.

Про це він сказав сьогодні в коментарі журналістам після того, як разом із дружиною взяв участь у голосуванні на виборах у Верховну Раду в Києві, повідомили в прес-службі "Батьківщини".

За словами Яценюка, день виборів і ніч підрахунку голосів визначать, наскільки був чесним цей виборчий процес.

"Дуже важливо, як минуть вибори, тому що це вибір майбутнього країни. Важливо, щоб не було підмінене волевиявлення українців, як працюватимуть комісії, як люди підуть на вибори, чи не буде фальсифікацій на виборчих дільницях. Від цього залежить, будуть вибори демократичними чи недемократичними. І від цього залежить, чи буде Україна частиною Європейського Союзу", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, Яценюк зазначив, що камери, встановлені на дільницях, не мають жодного стосунку до забезпечення чесності та прозорості виборчого процесу. "Допоможуть тільки члени комісій і спостерігачі, допоможуть тільки українці, які прийдуть на вибори і висловлять свою позицію щодо майбутнього країни", - наголосив голова ради Об'єднаної опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram