ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У центрі Одеси державний стяг замінили прапором Партії регіонів

У міськраді дізнатися про факт порушення не вдалося.

У центрі Одеси державний стяг замінили прапором Партії регіонів
Фото: http://www.segodnya.ua

Напередодні парламентських виборів одеська влада замінила великий Державний прапор України на високому флагштоці на Куликовому полі прапором Партії регионов.

Прапор ПР висить навпроти Будинку профспілок і сьогодні, у "день тиші".

Спроби уточнити в облдержадміністрації та міськраді, хто і за чиїм розпорядженням підмінив державний прапор партійним, виявилися безуспішними.

Один з представників Будинку профспілок також відповів: "Уявлення не маю, хто замінив прапор, хоча абсолютно неважко припустити, що зроблено це було за вказівкою високих партфункціонерів, в розпорядженні яких знаходяться автомобілі-вишки з телескопічними підйомниками".

На думку голови Одеської облорганізації Комітету виборців України Анатолія Бойка, "немає сумніву, що це порушення діючої якщо не букви, то духу виборчого законодавства. Оскільки таким чином одна з партій намагається у незаконний спосіб демонструвати свою перевагу перед конкурентами в передвиборній боротьбі. Тим часом, закон про вибори свідчить, що суб'єкти виборів повинні мати рівні права і можливості".

Крім того, "нікому не дозволено підміняти Державний прапор України партійним. Оскільки законодавством країни ні за однією політичною партією не закріплена місія "керівної і спрямовуючої", на відміну від конституції колишнього СРСР", - підсумував експерт КВУ.

Нагадаємо, сьогодні в Україні заборонена будь-яка політична агітація напередодні виборів до Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram