ГоловнаПолітика

Активісти вимагали від СБУ пояснити історію з Развозжаєвим

Кілька десятків учасників пікету тримають плакати "СБУ - філія ФСБ", "Свободу Развозжаеву".

Активісти вимагали від СБУ пояснити історію з Развозжаєвим
Фото: twitter.com/IlyaYashin

Представники низки громадських організацій у суботу пікетували будівлю СБУ з вимогою прояснити ситуацію навколо російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва.

Як передає "Інтерфакс-Україна", вони вимагають усунути від посад керівників СБУ та Державної прикордонної служби до з'ясування обставин виїзду Развозжаєва з України.

Кілька десятків учасників пікету тримають плакати "СБУ - філія ФСБ", "Свободу Развозжаеву", "От би вас хтось викрав".

Один з організаторів акції, керівник громадської організації "Інститут "Республіка" Володимир Чемерис розповів, що представники громадських, студентських, правозахисних та профспілкових організацій таким чином висловлюють рішучий протест проти "нахабного викрадення російського опозиційного політика".

В українського зовнішньополітичного відомства на цю мить немає легітимних причин для того, щоб висловлювати протест або яким-небудь іншим чином реагувати, звертаючись до МЗС Російської Федерації.

— з заяви МЗС України

За його словами, учасники акції направлять відповідне письмове звернення на ім'я глави СБУ і мають намір просити Президента країни усунути з посади керівника спецслужби і главу Держприкордонслужби України до з'ясування обставин того, що сталося з російським опозиціонером.

Як відомо, раніше прес-служби Генпрокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України заявили, що не мають відношення до вивезення Развозжаєва в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram