ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

КВУ: 90% кандидатів, які знялися, були технічними

Черненко вважає, що на цих виборах покращилися списки виборців.

КВУ: 90% кандидатів, які знялися, були технічними
Фото: sumyinfo.com

Голова Комітету виборців Олександр Черненко заявив, що 90% кандидатів, які знялися в виборів, є технічними.

"Майже 500 кандидатів знялися з виборів за власним бажанням. 90% із них були технічними, які й реєструвалися для того, щоб завести через них людей у виборчі комісії. Масове зняття кандидатів призвело до того, що ЦВК пізно передала в друку бюлетені", - сказав Черненко, презентуючи шостий звіт результатів спостереження за виборами, повідомляє Gazeta.ua.

Він зазначив, що КВУ зафіксував не більш ніж п'ять випадків, коли знялися кандидати, які не були технічними і мали шанси перемогти.

"У цих випадках на них або чинився тиск, або був шантаж з боку інших кандидатів чи провладних еліт. У тих округах це спотворить результати виборів", - додав Черненко.

За словами експерта, виборчі комісії вже почали забирати надруковані бюлетені. При цьому вже сталося декілька випадків їх псування. Водночас Черненко зазначив, що порівняно з попередніми виборами є певний прогрес у плані списків виборців.

"На минулих парламентських і президентських виборах неточності становили 3-5%. Зараз вони не перевищують 1%. Але у Вінниці, в окрузі де 280 тисяч виборців, виявили 6 сотень неточностей", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше Черненко заявляв, що технічними були тільки дві третини кандидатів, які знялися.

Варто зазначити, що в разі помилки новий закон про вибори дозволяє замінити бюлетень на прохання виборця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram