ГоловнаПолітика

СБУ перевіряє "терміновий виїзд Развозжаєва в Росію"

У відомстві вважають за краще не використовувати слово "викрадення".

СБУ перевіряє "терміновий виїзд Развозжаєва в Росію"
Леонид Развозжаев
Фото: www.gazeta.ru

СБУ перевіряє, як російський опозиціонер Леонід Развозжаєв в'їхав і виїхав з України.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

"Повідомляємо, що СБУ здійснює перевірку причин в'їзду Развозжаєва в Україну, законності та статусу його перебування на території нашої держави, обставин і мети термінового виїзду в Росію", - сказано в ньому.

Також наголошено, що таку заяву відомство зробило у зв'язку з появою в ЗМІ емоційних заяв, версій і припущень щодо долі російського опозиціонера, які за змістом часто суперечать одна одній.

Нагадаємо, 19 жовтня Развозжаєв прибув в офіс Управління Верховного комісара (УВКБ) ООН на вул. Лаврській у Києві для реєстрації та отримання правової консультації. У процесі консультування було оголошено перерву, він вийшов із приміщення і не повернувся. 22 жовтня прес-служба Басманного районного суду Москви повідомила, що Развозжаєва 21 жовтня заарештували на термін до 16 грудня

Прес-служби Генпрокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України заявили, що не причетні до вивезення Развозжаєва в Росію. Держприкордонслужба України заявила, що Развозжаєв покинув нашу країну "в установленому порядку" і ні на що не скаржився.

Сам Развозжаєв пізніше розповів, що його вивезли в наручниках спецслужби та застосовували до нього катування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram