ГоловнаСвіт

Вийшла ОС Windows 8

Продажі операційки стартують у полудень п'ятниці.

Вийшла ОС Windows 8
Фото: windows.ru

Корпорація Microsoft представила фінальну версію Windows 8, яка буде доступною користувачам з усього світу.

Продажі Windows 8 і пристроїв під її управлінням стартують у полудень п'ятниці, 26 жовтня. У Росії комп'ютери і планшети на новій ОС можна буде придбати в мережах MediaMarkt, "М. Видео", "Евросеть", "Связной", "Эльдорадо", "Белый ветер" й інших роздрібних магазинах.

Windows 8 можна отримати трьома способами: купити "коробкову" версію, купити електронний ключ і активувати ним завантажену з мережі ОС або купити пристрій під управлінням Windows 8. "Професійна" редакція "вісімки" обійдеться користувачам у 2190 рублів, якщо купувати "коробку" в магазині, або у 1290 рублів, якщо купувати електронний ключ в Інтернеті.

Ціни чинні до 31 січня 2013 року. Особлива знижка передбачена для користувачів, які купили пристрій з Windows 7 у період з 2 червня 2012 по 31 січня 2013 року. Оновлення до "вісімки" обійдеться їм у 469 рублів.

Окрім "Професійної", існують ще три редакції ОС: базова Windows 8, корпоративна Windows 8 Enterprise і призначена для планшетів з процесорами ARM Windows RT. Останню версію можна придбати тільки разом з пристроєм.

Особливостями Windows 8 є новий інтерфейс з живими плитками, підтримка процесорів ARM, пристосованість під управління і пальцями, і мишкою та клавіатурою, наявність магазину додатків Windows Store.

Windows 8 анонсували на початку червня 2011 року. Microsoft випустила три попередні версії системи: Developer Preview у вересні 2011 року, Consumer Preview у лютому 2012 року і Release Preview в травні 2012 року. RTM-версія "вісімки" з'явилася в серпні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram