ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Делегація ЄП прибула до Києва спостерігати за виборами

У складі делегації 15 депутатів Європейського парламенту.

Делегація ЄП прибула до Києва спостерігати за виборами

Делегація у складі 15 депутатів Європейського парламенту прибула до Києва, щоб почати місію спостереження за парламентськими виборами, які відбудуться 28 жовтня.

Разом з ними працюватимуть понад 700 міжнародних спостерігачів із різних міжнародних організацій, повідомляє прес-аташе делегації.

26 і 27 жовтня депутати Європарламенту зустрінуться з виборчими органами, міжнародними та українськими організаціями, які вестимуть спостереження за виборами, з лідерами головних політичних партій, представниками громадянського суспільства та медіа.

28 жовтня, в день виборів, європейські депутати стежитимуть за виборами в Києві, його околицях, а також в інших містах: Львові, Одесі та Дніпропетровську. Вони відвідають виборчі дільниці, де стежитимуть за процесом голосування, відкриттям виборчих скриньок та підрахунком голосів.

Після того, як представники наглядової місії обговорять результати роботи, вони виступлять зі спільною заявою, в якій будуть висвітлені попередні висновки місії. Заяву буде оприлюднено на прес-конференції, яка відбудеться в Києві 29 жовтня.

Главою делегації спостерігачів за виборами від ЄП є Павло Роберт Коваль (Європейські консерватори і реформісти, Польща). Крім того, до складу делегації увійшли представники різних політичних груп ЄП.

Нагадаємо, з 8 по 10 жовтня в Україні перебувала місія спостерігачів Європарламенту для моніторингу передвиборної ситуації.

Вибори до Ради відбудуться 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram