ГоловнаПолітика

Симоненко: суди над громадянами за критику влади - гидко і цинічно

У Миколаївській області пенсіонерку оштрафували за критику Партії регіонів.

Симоненко: суди над громадянами за критику влади - гидко і цинічно
Фото: Макс Левин

Рішення місцевого суду міста Новий Буг Миколаївської області про визнання пенсіонерки Ольги Репихович винуватою в адміністративному правопорушенні й накладення на неї штрафу в розмірі 510 гривень за критику Партії регіонів - само по собі гидко і цинічно.

Таку думку висловив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час прес-конференції в "ГолосUA".

"Те, що ця жінка, яка поклала своє життя і молодість на відродження цієї країни, висловила власну думку, громадянську позицію - вже великий вчинок з її боку. Вона мала на це повне право незалежно від того, почалася офіційна агітація чи ні. А те, що партія влади сьогодні намагається руками суддів "закрити рот" своїм громадянам - саме по собі гидко і цинічно", - заявив Петро Симоненко.

Нагадаємо, в Миколаївській області місцевий суд у складі судді Васильченка при секретарі Кузьміній визнав пенсіонерку Ольгу Репихович винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення і наклав на неї штраф 510 гривень.

Про це повідомив представник Vinnytsya Human Rights Group Дмитро Гройсман у соціальній мережі.

Зазначено, що суть звинувачень зводиться до того, що під час зустрічі з депутатами обласної та районної рад від опозиції обвинувачена заявила, що не голосуватиме за Партію регіонів після того, що ця політсила зробила з пенсіонерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram