ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала українців усунути олігархію від влади

Оприлюднено передвиборне звернення екс-прем'єрки до українців.

Тимошенко закликала українців усунути олігархію від влади
Фото: tsn.ua

Донька Юлії Тимошенко Євгенія оприлюднила звернення матері до українців напередодні виборів.

"Дорогі мої українці! Вітаю вас і дуже сумую… До останньої хвилини в мене були сумніви, чи маю я моральне право звертатися до вас із будь-якими закликами напередодні виборів, бо відчуваю частину своєї відповідальності за повернення Януковича до влади, за трагічні наслідки його правління для кожного з вас і для України", - написала Тимошенко.

У листі Тимошенко просить вибачення за свої дії, які могли вплинути на повернення в Україну неодиктатури, повідомляє Корреспондент.

"Парламентські вибори, які відбудуться 28 жовтня, - особливі. Це не окремий тактичний бій, який ви може дозволити собі програти – це війна. Яка може завершитися або вашою перемогою і шансом на зміни, або нашою повною історичною поразкою", - йдеться у зверненні.

Тимошенко також зазначила, що програш опозиції на цих виборах дозволить владі завершити встановлення диктатури.

"Якщо Янукович завдяки вашим голосам виживе як політик на цих виборах, він завершить установлення диктатури та мирним шляхом більше владу не віддасть. Диктатура, як пожежа, випалить благополуччя та спокій у кожній вашій родині, на кожному вашому підприємстві, поглине подих свободи з кожної клітини вашого життя, ізолює Україну від іншого світу", - зазначила Тимошенко.

"Я не хочу проголошувати пусті гасла або давати солодкі обіцянки, зараз їх навколо вас і так достатньо. Солодко не буде, бо важка ситуація в країні. Я візьму сміливість дати вам лише п’ять порад. Можете дослухатися до них або ні. Врешті, це ваше життя й ваше право проводити або не проводити над собою політичні експерименти",- написала екс-прем'єр.

Тимошенко закликала українців не голосувати за Партію регіонів.

"Жодного голосу за Партію регіонів. Тому моя перша порада - скористайтеся своїм правом голосу та спробуйте усунути олігархію від влади саме зараз, на цих виборах, раз і назавжди, та раз і назавжди спробуйте змінити своє життя. Не віддайте їм жодного голосу!" - сказано в листі.

"Усунути від влади мафію - це завдання не лише опозиції. Цього разу опозиція сама із цим завданням не впорається. Це війна проти диктатури, проти несправедливості, яка потребує мобілізації кожного з вас. Усі, хто розуміє, яка небезпека, яка біда постала перед Україною, мусять негайно почати діяти самостійно. Без вас нічого не вийде", - підсумувала екс-прем'єрка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram