ГоловнаПолітика

Адвокати Лазаренка поговорять з Обамою і Ромні про його долю

Захисник натякає на тісні зв'язки з представниками американської влади.

Адвокати Лазаренка поговорять з Обамою і Ромні про його долю
Фото: ukrgazeta.com

Адвокати Павла Лазаренка мають намір обговорити долю екс-прем'єра з представниками влади США.

Про це завив американський захисник Лазаренка Деніел Горовітц, додавши, що його підзахисний хоче повернутися на Батьківщину, повідомляє ТСН.

"Він (Лазаренко) завжди хотів повернутися в Україну й зараз хоче. Він хоче впливати на економічний розвиток в Україні. Нині ми підтримуємо стосунки з адміністрацією президента Обами й у нас впливові зв'язки з Міттом Ромні. У нашій команді - один із найвпливовіших адвокатів світу - Мартін Габіс. Він напряму говоритиме з представниками влади про Павла Івановича", - заявив він, висловивши побоювання, що Лазаренка можуть затримати після повернення в Україну.

"Я думаю, що безпечніше тут (у США), але якщо Україна гарантує безпеку, повернення відбудеться вже найближчим часом", - сказав Горовітц.

Дружина Лазаренка Оксана Цикова вважає, що багато чого в долі її чоловіка залежить від української влади.

"Багато що залежить від того, що робитиме українська влада для гарантування безпеки Павла Івановича та нашої родини", - сказала вона, зазначивши, що побоюється переслідування чоловіка в Україні.

Нагадаємо, батьки Павла Лазаренка повідомили, що 14 років не спілкувалися з сином і не сподіваються на його швидке повернення в Україну.

Як відомо, в США екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка було звинувачено у вимаганні, шахрайстві та відмиванні грошей. У серпні 2006 року Лазаренка засудив каліфорнійський суд до дев'яти років в'язниці.

Наприкінці 2009 року бюро в'язниць США заявляло, що Лазаренка буде звільнено 17 серпня 2011 року.

Пізніше на сайті Федерального бюро в'язниць США з'явилося повідомлення, що екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка буде звільнено з в'язниці 1 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram