ГоловнаПолітика

МВС визнало викрадення Развозжаєва на території України

Утім, кримінальної справи не порушить.

МВС визнало викрадення Развозжаєва на території України
Владимир Полищук
Фото: Макс Левин

МВС України визнало, що російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва було викрадено в Києві.

Начальник управління зі зв'язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук в інтерв'ю УНН заявив, що кримінальну справу за цим фактом, найімовірніше, не порушать, тому що "тут не злочинці викрадали, не терористи, а це була проведена операція інших силовиків на території України".

"Якби злочинці викрали людину, то в цьому разі стовідсотково порушення кримінальної справи, а якщо це дії правоохоронців іншої держави, то я не думаю, що спецслужби не повинні ділитися своїми планами щодо цих дій", - заявив він.

Цей скандал завдає удару по Януковичу. Цієї неділі вибори. Це нагадує тюремний скандал у Грузії?.. І виходить, що Російська Федерація піднесла Януковичу отруєний подаруночок, тому що зараз тільки ледачий з опозиції в Україні не говорить - так що ж таке, іноземна держава діє на нашій території, як у себе вдома!

— Олексій Венедиктов, головний редактор радіостанції «Эхо Москвы»

За словами Поліщука, МВС не має інформації, чи була ця операція здійснена з дозволу та в супроводі українських підрозділів - це питання не кримінального розслідування, а політичного.

"Дослідча перевірка МВС триває зараз, з 19 по 29 жовтня, але я вже наперед бачу, що порушення кримінальної справи за викраденням людини просто не може бути. Мабуть, буде відмова в порушенні кримінальної справи", - зазначив представник МВС.

"Зрозуміло, що це були не злочинні елементи. Це не кримінальне питання, а питання взаємодії силових структур, про яку я нічого не знаю, - повідомив Володимир Поліщук в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна". - Найімовірніше, діяли силовики або силові структури інших країн".

Нагадаємо, Слідчий комітет РФ 22 жовтня заявив, що Леонід Развозжаєв сам з'явився в головне управління СК і написав зізнання.

Держприкордонслужба України раніше заявляла, що Развозжаєв перетнув кордон за своїми документами і жодних претензій у нього не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram