ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Справу Развозжаєва повважали "отруєним подарунком" Януковичу перед виборами

У викраденні опозиціонера виявили приховані мотиви з боку Росії.

Справу Развозжаєва повважали "отруєним подарунком" Януковичу перед виборами
Алексей Венедиктов

Головред радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов вважає, що скандал із викраденням російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва позначиться на результатах Партії регіонів на виборах.

"Цей скандал завдає удару по Януковичу. Цієї неділі вибори. Це нагадує тюремний скандал у Грузии?.. І виходить, що Російська Федерація піднесла Януковичу отруєний подаруночок, тому що зараз тільки ледачий з опозиції в Україні не говорить - та що ж таке, іноземна держава діє на нашій території, як у себе вдома!" - цитує Венедиктова сайт "Эха Москвы".

Олексій Венедиктов вважає також, що українська прикордонслужба, яка стверджує, що Развозжаєв пройшов прикордонний контроль без скарг, повинна надати відео, яке підтверджує це.

"Я знаю, що на прикордонних пунктах прикордонна охорона України все робить під камерою. Грубо кажучи, якщо Леонід Развозжаєв, як стверджують українські прикордонники, пройшов сам і пред'явив паспорт, і так далі, хотілося б кадри, так? Тому що зараз люди... і управління комісара з біженців починають звинувачувати українську спецслужбу, що вона сприяла викраденню. Це викрадення", - вважає Венедиктов.

Нагадаємо, 19 жовтня Развозжаєв прибув в офіс Управління верховного комісара (УВКБ) ООН на вул.Лаврській у Києві для реєстрації й отримання правової консультації. Під час консультування було оголошено перерву, він вийшов із приміщення і не повернувся. 22 жовтня прес-служба Басманного районного суду Москви повідомила, що Развозжаєва 21 жовтня заарештували до 16 грудня. Прес-служби Генпрокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України заявили, що відомства держави не причетні до вивезення Развозжаєва в Росію. Держприкордонслужба України заявила, що Развозжаєв виїхав з нашої країни згідно "з установленим порядком" і ні на що не скаржився.

Сам Развозжаєв розповів, що спецслужби вивезли його в наручниках і катували його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram