ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Одеське село погрожує не прийти на вибори через відеокамери

Виборці вимагають перевстановити камеру відеоспостереження.

Одеське село погрожує не прийти на вибори через відеокамери
Фото: http://ict-online.ru

Виборці дільниці №510614 в селі Якимівка Любашівського району Одеської області погрожують влаштувати масову неявку на вибори через встановлену відеокамеру.

Про це повідомила голова дільничної комісії Людмила Кривошеєва, передають "Коментарі".

За її словами, одну з камер відеоспостереження встановили так, що вона знаходиться прямо над кабінками для голосування, що може порушити таємницю волевиявлення громадян.

Кривошеєва підкреслила, що жителі села вже пригрозили їй, що не прийдуть на вибори, якщо камера і далі буде висіти на колишньому місці.

"До мене почали приходити люди і вимагати, щоб я щось зробила з цією камерою, але я не можу просто взяти її і прибрати, тому стала звертатися в різні інстанції", - розповіла Кривошеєва.

Вона двічі зверталася до Центрвиборчкому, особисто до одеських чиновників, а також направила письмове звернення до райадміністрації, проте жоден держорган досі не дав відповідь, хто має право переустановити відеокамеру на дільниці.

Як відомо, на парламентських виборів 28 жовтня 2012 року на відео буде зафіксовано підрахунок голосів виборців та складання протоколів на виборчих дільницях. Відеозапис з веб-камер зберігатиметься один рік. На ці цілі Верховна Рада виділила Центрвиборчкому 993,6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram