ГоловнаКультура

Ділове містечко "Київ-City" побудують на Позняках

Під будівництво віддадуть близько 50 га.

Ділове містечко "Київ-City" побудують на Позняках
Фото: Макс Левин

Київміськадміністрація обрала для будівництва міжнародного ділового району "Київ-City" ділянку на лівому березі столиці в районі Княжого затону.

Про це сказав заступник голови міськадміністрації Руслан Крамаренко сьогодні під час засідання комітету з економічних реформ КМДА.

"Майданчик обрали під спорудження "Київ-City" в Княжому затоні. Там близько 50 га відпрацьовується. Ми зараз готуємо презентацію концепції реалізації цього проекту. Зараз це робоча документація. Там є і приватні власники, і не зайняті території. Проект збираємо і пізніше презентуємо", - зазначив він у коментарі журналістам.

Київ повинен забезпечити підведення інженерних комунікацій до "Київ-City", а будівництво самого містечка повинні вести приватні інвестори.

Зараз міська влада підраховує, скільки грошей потрібно на будівництво комунікацій. Київ хоче попросити уряд допомогти з фінансуванням будівництва мереж.

Нагадаємо, серед варіантів будівництва "Київ-City" також називали ділянки на Одеській площі (240 га), на Дніпровській набережній (140 га), на Нижній Теличці (160 га), на Осокорках-Північних (150 га), біля озера Вирлиця (110 га).

Розпочати будівництво першої черги містечка планують у 4 кварталі 2014 року. До кінця року повинні розпочати підготовчі роботи для реалізації проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram