ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У МВС не надходили заявки на масові майдани після виборів

У відомстві розповіли про порушення під час кампанії.

У МВС не надходили заявки на масові майдани після виборів
Фото: security.ua

У Міністерство внутрішніх справ не надходили заявки на проведення політичними силами акцій після парламентських виборів.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

"Наразі ще офіційних заявок на проведення акцій ми не маємо", - сказав Ратушняк.

Він повідомив, що від початку виборчого процесу в органи внутрішніх справ надійшло 721 повідомлення, пов'язане з його перебігом.

Серед загальної кількості найбільше повідомлень - про незаконну агітацію, зокрема агітацію в не встановлених органами самоврядування місцях, - 1164. Також серед них є повідомлення, пов'язані з хуліганськими проявами - 44, виявленням агітаційних матеріалів, виготовлених з порушенням законодавства - 464.

Окрім того, за словами Ратушняка, надходили повідомлення про підкуп виборців - 290, крадіжки - 96, погрози фізичної розправи - 69, порушення виборчого законодавства - 49, нанесенні тілесних ушкоджень - 30.

Заступник міністра також повідомив, що за результатами перевірок відносно 241 особи складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що за вісім днів до дня голосування на парламентських виборах 28 жовтня особовий склад органів внутрішніх справ України переведуть на посилений варіант несення служби.

Раніше "Батьківщина" повідомила, що день і ніч виборів проведе на Софійській площі в центрі Києва. Там же буде розгорнуто штаб опозиції. Заявку подано в Київську міську держадміністрацію 9 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram