ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Томенко: Кличко ризикує повторити долю Тігіпка

Політик каже, що Сергій Тігіпко обіцяв Юлії Тимошенко підтримувати "Батьківщину".

Томенко: Кличко ризикує повторити долю Тігіпка
Фото: Макс Левин

Відмова лідера партії "УДАР" Віталія Кличка підписати коаліційну угоду до виборів зберігає інтригу третьої сили у Верховній Раді.

Про це заявив член партії "Батьківщина" Микола Томенко в ефірі "5 каналу", коментуючи підписання коаліційної угоди зі "Свободою", пише Українська правда.

"На жаль, Віталій Кличко відмовився підписувати цей документ. "Батьківщина" і "Свобода" підписали. А це принципово. Дивіться, ми зараз домовляємося, хто зніметься: ви чи я. Але коли постане принципове питання, наприклад, ми починаємо процедуру імпічменту Януковича, ви з "УДАРу", ми вас підтримали, а ви кажете: друзі, ми не будемо за це голосувати, це не є нашим пріоритетом", - пояснив він.

"Таким чином, є інтрига третьої сили в наступному парламенті", - уточнив віце-спікер Верховної Ради, додавши, що "треба домовлятися до кінця виборчої кампанії".

Томенко також заявив, що нинішня історія Віталій Кличка - "це історія Тігіпка". "Я чому наполягаю на тому, що в політиці не можна обманювати людей, тому що якщо ви не говорите повної правди, напівправду, то ви обманюєте людей. Ось ви кажете, голосуйте за мене, в парламенті я буду. А в мене питання, що ви будете робити в парламенті? А ви кажете, от як я потраплю в парламент, тоді скажу, що буду робити. Це приблизно, як із Тігіпком", - зазначив він.

"Ми не чіпали Тігіпка, бо він на зустрічах із Тимошенко, з нашою командою говорив: друзі, я прихильний до вашої політичної сили, ну, я так публічно не буду говорити і т. ін., але ви не чіпайте. Партії регіонів, як я зрозумів, він говорив те саме. Його теж не чіпали", - вважає Томенко.

Як мені здається, Кличко стане найбільшим розчаруванням цих виборів.

— Олег Тягнибок, лідер партії "Свобода"

"Йшла боротьба між ключовими політичними силами, між Тимошенко і Януковичем на президентській кампанії. А він проскочив і посів третє місце, а потім здався в полон і сказав, що він усе життя мріяв працювати з Януковичем, коли був керівником його штабу. Так само і тут з Віталієм. Ну, не можемо допускати такої історії. Люди повинні чітко сказати", - підсумував він.

Нагадаємо, керівник виборчої кампанії партії "УДАР", кандидат у депутати Віталій Ковальчук заявив, що створити опозиційну більшість у Верховній Раді нового скликання заледве чи вдасться через останні події - скандали навколо узгодження мажоритарних кандидатів і відмови Кличка приєднуватися до угоди між "Батьківщиною" та "Свободою" про коаліцію в новій Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram