ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Тюремники сказали, де проголосує Тимошенко

Засуджені отримають бюлетені за спецкартками.

Тюремники сказали, де проголосує Тимошенко

Ув'язнена екс-прем'єрка Юлія Тимошенко голосуватиме за місцем перебування.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"Засуджені до позбавлення волі особи голосують на спеціальних виборчих дільницях, які створюють в установах виконання покарань, на підставі картки засудженого (довідки), яка є документом, що посвідчує особу виборця", - зазначили у відомстві.

"Адресою виборця є адреса установи виконання покарань", - додали тюремники.

"Списки виборців, які відбувають покарання в установах пенітенціарної системи, складаються членами дільничної виборчої комісії на підставі інформації, наданої установою виконання покарань", - додали в прес-службі.

У ДПтСУ уточнили, що засуджена Тимошенко включена до списку виборців виборчої дільниці №631375.

"Керівництво Качанівської виправної колонії №54 з офіційним листом буде звертатися до членів дільничної виборчої комісії з проханням забезпечити право на голосування Тимошенко за місцем її перебування, незалежно від того, перебуває остання в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" чи в установі виконання покарань", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, минулого тижня дві окружні виборчі комісії звернулися із запитом до ЦВК з проханням пояснити, де Тимошенко повинна голосувати. Тимошенко не може проголосувати в лікарні "Укрзалізниці", тому що вона, як ув'язнена, не має паспорта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram