ГоловнаПолітика

Нацрада наказала повернути ТВі в ефір

Канал вимкнули із середини липня.

Нацрада наказала повернути ТВі в ефір

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зобов'язала кабельних провайдерів транслювати телеканал ТВi.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу з посиланням на лист-звернення до кабельних провайдерів програмної послуги.

"Повідомляємо, що 8 жовтня 2012 р. набули чинності Правила формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги (далі - Правила), затверджені рішенням Національної ради від 29 серпня 2012 р. №1260", - йдеться в листі, повідомляє Українська правда.

"Відповідно до пункту 5 Правил, у перехідний період від аналогового до цифрового формату мовлення складу універсальної програмної послуги включає програми телерадіоорганізацій, які здійснюють аналогове та / або цифрове мовлення на території розташування відповідної багатоканальної телемережі", - вказує Нацрада.

Скандал виїденого яйця не вартий. По-перше, уряд не має до цього стосунку, по-друге, канал має жалюгідний вплив на інформаційне поле.

— Микола Азаров, прем'єр-міністр

"Таким чином, зважаючи на затверджені Національною радою Правила, телевізійний канал слід зарахувати до складу програм універсальної програмної послуги за умови, що телеканал здійснює аналогове та / або цифрове мовлення і мовлення здійснюється на території розташування відповідної багатоканальної телемережі", - вказує телеканал.

"Згідно з чинною ліцензією, власником якої є ТОВ "Телерадіокомпанія "ТелеРадіоСвіт" (телеканал ТВі), наша телекомпанія відповідає встановленим критеріям для віднесення її програм до складу програм універсальної програмної послуги", - додали на ТВі.

Частиною дев'ятою статті 39 Закону "Про телебачення і радіомовлення" встановлено, що провайдер зобов'язаний забезпечити всім абонентам можливість отримання програм універсальної програмної послуги та включити такі програми до всіх пакетів програм.

Як відомо, телеканал ТВі 20 липня заявив про вимкнення з кабельних мереж торгової марки "Тріолан". Згодом телеканал вимкнули з базового пакету мережі "Воля".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram