ГоловнаПолітика

Медведчук лякає владу тим, що Україна повторить долю Грузії і Литви

Лідер "Українського вибору" радить владі зміцнювати відносини з Росією.

Медведчук лякає владу тим, що Україна повторить долю Грузії і Литви

Зокрема, політик заявив, що результати виборів у сейм Литви мають великий вплив на розвиток економічної та політичної ситуації на пострадянському просторі.

За попередніми результатами першого туру виборів, найбільше голосів набрала Партія праці, лідером якої є відомий литовський бізнесмен, росіянин за національністю Віктор Успаських.

"На думку більшості спостерігачів, виборці перейшли на бік опозиції через провал економічної політики владної правоцентристської коаліції на чолі з прем'єром Андрюсом Кубілюсом, - написав лідер "Українського вибору" у блозі на сайті "Корреспондент". - Серед литовських правоцентристів, які перебувають при владі, домінували уявлення про те, що російські інвестиції становлять загрозу для економічної безпеки країни".

Опозиція-переможниця, навпаки, виступає за зміцнення відносин з Росією, залучення російських інвестицій у промисловий сектор, а також за пошук компромісу в конфлікті з "Газпромом".

За словами Медведчука, українській владі також не завадило б урахувати досвід Грузії та Литви, обираючи зовнішньополітичний курс. "Але, на жаль, багато з них живуть поглядами навіть не вчорашнього, а позавчорашнього дня. Особливо це стосується українського МЗС. Така позиція, як правило, і призводить до того, що результати виборів виявляються для них несподіваними...", - резюмував Медведчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram